12. joulukuuta 2008

Avointa rakkautta LeWeb '08:ssa

Ehkä vuoden paras paneelikeskustelu käytiin viikolla LeWeb '08 tapahtumassa Pariisissa. Paneelissa puhuttiin tulikuumasta aiheesta verkkoyhteisöt, yhteisösovellukset ja avoimuus. "Open is the New Black". Samalle sohvalle oli saatu suostuteltua kaikki yhteisöllisyys- ja avoimuuskilpailun kiistelevät osapuolet eli paikalla olivat Googlen David Glazer, SixApartin David Recordon, MySpacen Max Engel, Facebookin Dave Morin ja Microsoftin Jeff Hansen. Keskustelua johdatteli erinomaiseen tyyliin Marc Canter. The SocialWeb.tv:n tallenne tapahtumasta: "Open Love from Le Web".

Hyviä kysymyksiä oli paljon, vastauksia vähemmän. Mielenkiintoinen keskustelu silti. Aiheeseen liittyen, Tietoviikko uutisoi marraskuussa: Facebook ei vieläkään leiki Googlen kanssa. Ei leiki niin, eikä halua leikkiä juuri muidenkaan kanssa. Niin paitsi Microsoftin ja mitä siitä seuraa, kun kaksi koulukiusaajaa lyöttäytyy yhteen... No onneksi toivoa paremmasta on olemassa.

Tuossa blogin sivupalkissa on ollut jo jonkun aikaa esillä Google Friend Connect API-demo. Mukana ei vielä ole oikeita aktiivisia toimintoja mutta niitäkin tulee kyllä. Päivitän ensin Cascadeus Opaskarttasivuston uuteen muotoon ja siellä kamukytkentä otetaan käyttöön ekana. Kannattaa seurata tilannetta.

[AvoinSitä, AvoinTätä] [OpenID 2.0 tuki laajenee]

0 kommenttia:

Lähetä kommentti